14:42
04.11.-08.11.2019 р в Катеринківському НВК проведено тиждень української мови та писемності «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердеч

    З метою розвитку творчих здібностей,  мовлення та мислення учнів, виховання шанобливого ставлення до рідної мови та традицій українського народу  протягом 04.11.-08.11.2019  р  в Катеринківському НВК  проведено тиждень української    мови   та писемності «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова»

  Розпочато тиждень 4 листопада тематичною лінійкою « З історії виникнення письма». Учні школи мали змогу послухати цікаві факти з історії розвитку та становлення рідної мови, відгадати запитання вікторини «Юним мовознавцям», прослухати поезії про мову.

         6 листопада, в середу, учні школи взяли участь в годині інформаційного спілкування . Перник І.М. запропонувала школярам  взяти участь в конкурсі скоромовок-спотиканок «Хто зможе повторити?».  Переможцями конкурсу стали Грищенко О., Кошовенко В., Лукін Р., Небесняк М., Ткачук Д., Которос А.

        Зеленюк О.М. разом з учнями створила  чудовий фото колаж «Краща мова єднання – українська».

       Протягом тижня  учні отримували цікаву інформацію про красу і багатство рідної мови, відгадували  фрагменти прислів’їв та приказок про мову, переглядали тематичну книжкову поличку «Від Нестора до сучасності», декламували поезії про красу мови.

   Заключний  акорд тижня -  вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця , — письменника, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державного потенціалу нації, виховання високої мовної культури  учні 7-9 класів взяли участь у проведенні всеукраїнського диктанту національної єдності (до Дня української писемності та мови). В написанні диктанту взяли участь            22 школяра.

 

 

 

Переглядів: 230 | Додав: Ksuha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: