15:59
Нам берегти тебе, Соборну, єдину, і нам твою історію творить

Пріорітетним напрямком виховання дітей у Катеринківському НВК є національно-патріотичне виховання. Особливу увагу зосереджено на змісті заходів з національно-патріотичного виховання.

З метою виховання у молодого покоління високої національно-патріотичного свідомості, почуття любові до України, пошани до видатних вітчизняних історичних діячів, готовності до виконання громадянських і конституцій

« Нам берегти тебе, Соборну єдину, і нам твою історію творить».

Розпочалася декада переглядом презентації « Історія творення держави України», учні мали змогу перегорнути сторінки творення нашої держави, пригадати видатних діячів що боролися за незалежність нашої держави.

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

Саме цій знаменній події і була присвячена урочиста лінійка «Моя єдина Україна », яку провела класовод третього класу Грищенко А.С разом із своїми учнями. Також 23.01 вчителем фізичного виховання було проведено спортивні змагання приурочені Дню Соборності України.

Трагедія Голокосту - це урок для всього людства, застереження про небезпеку поширення ксенофобії, упередженого ставлення до представників інших народів і культур.

У цей день, День скорботи і пам’яті, учні Катеринківсього НВК приєдналися до загальної печалі ім’я якої Голокост.

  1. 27 січня року відбулася тематична лінійка «Безсмертна сила людського духу», присв’ячена пам’яті жертв Голокосту та тим героям, які загинули від насилля нацистсько-фашистської влади. Учні разом із Катран Ж. С. підготували цікаву розповідь про мільйони ні в чому неповинних євреїв і представників інших меншин, про чоловіків, жінок і дітей, яких було знищено варварськими методами в концентраційних таборах Освенцім, Собібор, Маутгаузен, Бухенвальд , декламували вірші, та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто став жертвами Голокосту .

Є в історії України події, які стали знаковими, символічними. Такою подією є героїчна смерть під залізничною станцією Крути молодих захисників Української Держави. І саме до 112 –річниці вшанування пам’яті героїв Крут пройшла година інформаційного спілкування «Волі народної дзвін» , яку підготувала Папіровник О.В. Учні декламували вірші, переглянули презентацію.

В рамках декади учні 1 – 4 класів взяли участь у створені колажу «Україна в нас єдина, бережи її дитино»

 

 

Переглядів: 243 | Додав: Ksuha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: